Normaali verenpaine 70 vuotiaalla

Normaali verenpaine 70 vuotiaalla

Verenpaine on käsite, joka viittaa veren paineeseen ihmisen verisuonissa ja vaikuttaa moniin kehon toimintoihin. Jokaiselle iälle keho tarvitsee ylläpitää tiettyä verenpainetasoa, jotta elimet toimivat parhaalla mahdollisella tavalla. Ikääntyneiden verenpaineeseen, erityisesti 70-vuotiaiden, tulisi kiinnittää erityistä huomiota, koska tämä on ikä, jolloin elimistö on heikentynyt eikä enää toimi yhtä hyvin kuin nuorempana.

1. Ikääntyneiden verenpaine

Verenpaine on tärkeä tekijä elimistön elinten terveellisen toiminnan tukemisessa. Verenpaineeseen kuuluu systolinen ja diastolinen verenpaine. Verenpaine katsotaan normaaliksi, kun systolinen verenpaine ei ylitä 120 mmHg ja diastolinen verenpaine ei ylitä 80 mmHg.

Normaali verenpaine 70 vuotiaalla
Normaali verenpaine 70 vuotiaalla

Ikääntyneillä korkea verenpaine on hyvin yleistä ja voi johtaa moniin vaarallisiin komplikaatioihin, kuten sydämen vajaatoimintaan, eteisvärinään, krooniseen munuaissairauteen ja sairauksiin, jotka liittyvät ääreisverisuoniin.

Ikääntyneiden verenpaine nousee usein iän myötä. Ikääntyneillä kehon muutokset, kuten lisääntynyt herkkyys natriumsuoloille, lisääntynyt reaktio diureettihoitoon, RAA-järjestelmän aktiivisuuden väheneminen ja endoteelitoiminnan häiriöt, ovat aina läheisessä yhteydessä ikääntyneiden verenpainetautiin.

Ikääntyneille on tarpeen ottaa huomioon historia, sairaushistoria, kliininen tutkimus ja suorittaa laboratoriotutkimuksia tämän ajan verenpaineen diagnosoimiseksi. Verenpaineen mittaaminen ikääntyneillä on mitattava vähintään kolme kertaa eri aikoina hypertensiivisen tilan tarkkuuden varmistamiseksi, ja verenpaineen mittaamisasennon tulisi olla makuulla. Joitain laboratoriotestejä on suoritettava ikääntyneiden yleisen terveydentilan tarkistamiseksi ja verenpainetautiin johtavien sairauksien havaitsemiseksi, kuten virtsanäytteet, ionogrammi, plasman kreatiniini, veren virtsahappokokeet, plasman reniiniaktiivisuus, EKG, echokardiografia, munuaisten ultraääni, 24 tunnin virtsan aldosteronin eritys ja 24 tunnin virtsan katekoliamiinien eritys.

2. 70-vuotiaiden verenpaine

70 vuoden iässä suositellaan, että verenpaine pidetään tasolla 134/87 mmHg. Joissakin tutkimuksissa on havaittu, että 70-vuotiaiden verenpaine on yleensä välillä 121/83 mmHg – 147/91 mmHg.

Verenpaineen mittaamiseksi tarkimmin potilaan tulisi antaa levätä makuulla ja rentoutua noin 5-10 minuuttia ennen mittauksen suorittamista. Verenpaineen mittaamiseen tarvittava aika ikääntyneille on noin 10 minuuttia, ja mittaus tulisi tehdä molemmista käsistä.

Katso lisää  Ärtynyt paksusuoli kipu vasemmalla

Verenpainetaudin ehkäisemiseksi on tärkeää noudattaa tieteellistä ruokavaliota ja liikuntaa, jotta verenpainetta rajoitetaan. Erityisesti alkoholin käyttöä tulisi välttää, koska se on yksi korkean verenpaineen syistä. Ikääntyneiden ruokavalion tulisi vähentää suolan saantia ja lisätä proteiinien saantia siemenistä ja pavuista.

70-vuotiaiden verenpaine on yksi ikääntyneiden keskeisistä huolenaiheista tällä ajanjaksolla, koska se vaikuttaa moniin muihin sairauksiin.

Siksi on tärkeää tietää turvallinen verenpainetaso 70-vuotiaana, jonka perusteella tehdään elämäntapamuutoksia tämän verenpaineen tason ylläpitämiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *